Najviše turista iz Srbije

Bez autora
Jul 31 2011

Crnogorski ekskluzivni hoteli popunjeni su do posljednjeg mjesta. Značajan broj gostiju je iz Srbije. Prema riječima hotelijera oni su među najboljim potrošačima. U ovom trenutku u Crnoj Gori boravi oko 130.000 registrovanih turista, a procjenjuje se da je od tog broja čak 100.000 građana Srbije. Srbija je najemotivnije tržište za crnogorski turizam, te odatle pristiže 50 odsto turista. Odavno je uočeno, čak i prije konkurencije, koliko je zahtjevan turista iz Srbije, pa je na tome baziran značajan segment turističkog razvoja u Crnoj Gori. Raspon cijena u hotelima zavisi od kategorije - od 30 do 130 eura po danu i po osobi. U privatnom smještaju sa tri zvjezdice za sedam dana treba izdvojiti od 70 do 77 eura. U malim hotelima za sedam dana treba izdvojiti od 155 do 280 eura. Osjećaj sigurnosti, blizine, emotivna povezanost, mentalitetska sličnost svakako jesu argumenti u našu korist, ali nijesu i dovoljni. Konstantan rad na unaprjeđenju kvaliteta ponude je najbitniji.

Najviše turista iz SrbijeCrnogorski ekskluzivni hoteli popunjeni su do posljednjeg mjesta. Značajan broj gostiju je iz Srbije. Prema riječima hotelijera oni su među najboljim potrošačima.

U ovom trenutku u Crnoj Gori boravi oko 130.000 registrovanih turista, a procjenjuje se da je od tog broja čak 100.000 građana Srbije.

Saša Radović, direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore navodi da je Srbija najemotivnije tržište za crnogorski turizam, te odatle pristiže 50 odsto turista.

Radović ističe da su odavno uočili, čak i prije konkurencije, koliko je zahtjevan turista iz Srbije, pa je na tome baziran značajan segment turističkog razvoja u Crnoj Gori.

"Raspon cijena u hotelima zavisi od kategorije - od 30 do 130 eura po danu i po osobi. U privatnom smještaju sa tri zvjezdice za sedam dana treba izdvojiti od 70 do 77 eura. U malim hotelima za sedam dana treba izdvojiti od 155 do 280 eura, navodi Goran Radović", Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

"Osjećaj sigurnosti, blizine, emotivna povezanost, mentalitetska sličnost svakako jesu argumenti u našu korist, ali nijesu i dovoljni. Konstantan rad na unaprjeđenju kvaliteta ponude je najbitniji" , kaže Radović.

On objašnjava da su turisti iz Srbije često i najveći kritičari turističke ponude, što Radović pripisuje činjenici da su posjetioci iz Srbije svjesni potencijala i prirodnih preduslova koje Crna Gora ima.

"Ali nestrpljivi su da te potencijale do kraja i iskoristimo" dodaje.

Ipak, turisti iz Srbije najviše odsjedaju u privatnom smještaju. Međutim, Goran Radović napominje da je zabluda da gosti slabije platežne moći idu u privatni smještaj jer postoje različite kategorije tog smještaja. Dešava se da se i za privatan smještaj izdvoji značajna suma novca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik